Estalvi energètic i reducció de la petjada de carboni: objectius estratègics del compromís social de Barea & Zango

Barea & Zango ens ha demostrat no només que un dels seus principals objectius és ajudar els seus clients en tots els àmbits possibles sinó que es prenen molt seriosament el seu compromís social i mediambiental com a empresa, que treballen amb la intenció de tenir un impacte positiu al planeta i en les persones.

Una mostra d'aquest compromís és l'acord establert amb la fundació que presideixo, Luz Solidaria, companyia d'energia 100% renovable amb finalitats solidàries.

Com a fruit d’aquest acord entre Barea & Zango i la Fundació Luz Solidària hem establert un Programa de Responsabilitat Social Corporatiu conjunt.

Els primers resultats: estudis de sostenibilitat

En una primera fase, realitzada durant el mes de maig, ja hem aconseguit els resultats següents (font: Departament Tècnic de la Fundació Luz Solidaria):

  • 160 estudis de consum elèctric realitzats en edificis gestionats per Barea & Zango.
  • 98% de casos amb emissions contaminants detectats.
  • 65% de casos amb potencial estalvi detectat.

Accions realitzades

Després de l'estudi previ han estat 104 els subministraments d'edificis adherits al consum elèctric responsable i sostenible de Luz Solidaria, aconseguint un estalvi important:

  • Estalvi mitjà obtingut: 19,5% (equivalent a més de dos mesos de llum a l'any).
  • Estalvi anual agregat: 31.136€ d'estalvi anual obtingut.

Impacte ambiental i solidari de les accions realitzades

Les accions realitzades ja han tingut el seu impacte a diferents nivells:

  • Acció contra el Canvi Climàtic – Reducció de la petjada de carboni: 245.698 kg de gasos de CO2 evitats cada any, equivalent a treure 260 cotxes dels carrers per sempre.
  • Acció pel Planeta – Reducció de la petjada ambiental: 252,2 g de residus nuclears d'alta intensitat evitats cada any, equivalent a més d'una tassa plena de residus nuclears, que trigarien milers d'anys a degradar-se.
  • Accions Socials: gràcies al consum de llum solidària dels edificis gestionats per Barea & Zango (tan sols pels 104 adherits durant el mes de maig) es destinarà una donació de 9.000€ cada any a la Lluita contra la Pobresa Energètica. Els recursos donats es destinaran a realitzar diferents accions amb què s'aconseguirà, per exemple, paralitzar aquest any fins a 20 talls de llum de famílies vulnerables que pateixen pobresa energètica severa, amb nens o ancians al seu càrrec i també es podrà ajudar addicionalment cada any altres 40 famílies vulnerables a tramitar les ajudes del bo social.

Les comercialitzadores d’energia renovable a Espanya

A Espanya hi ha més de 100 comercialitzadores elèctriques que ofereixen energia 100% renovable i Luz Solidaria n’és una.

Recentment hem obtingut la millor classificació (A) de la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) per l’electricitat subministrada el 2021.

Seguim treballant

Gràcies a l'aliança de Barea & Zango amb Luz Solidària, mitjançant aquest consum elèctric responsable i sostenible amb el medi ambient i la societat, s'ha aconseguit reduir la despesa energètica i la contaminació associada a una part dels clients Barea & Zango i seguirem treballant de forma conjunta per a fer-ho amb molts més.

Però encara queda molt camí per recórrer per assolir l'objectiu de zero emissions associades al consum energètic i seguirem treballant amb Barea & Zango per avançar i aconseguir que tots els seus clients i proveïdors puguin assolir aquest objectiu zero emissions, reduint alhora el cost del seu factura de la llum i contribuint a programes d’ajuda social i mediambiental.

Des de Barea & Zango ens han deixat molt clar que seguiran apostant per aliances amb partners socialment responsables que aportin valor als seus clients.

Escrit perIsabel JiménezPresidenta de la
Fundació Luz Solidaria.