Avantatges d’assegurar la llar i la comunitat de propietaris en una mateixa companyia

Abans de començar, aclarirem la diferència entre una assegurança de llar i una assegurança de comunitats per després arribar a la part més interessant i, segurament, la més desconeguda per moltes persones: els avantatges econòmics i l'estalvi en disputes entre companyies asseguradores.

L'assegurança de la llar és una protecció per a un immoble privat destinat a la residència. D'altra banda, l'assegurança de comunitats protegeix els béns i les zones comunes de l'edifici i el conjunt de veïns. Veurem què cobreix cadascun.

L'assegurança de la llar

L'assegurança de la llar, que cobreix tant el continent com el contingut, ofereix dins de les seves prestacions bàsiques la compensació econòmica pels supòsits següents: danys per aigua, danys per foc, danys per fenòmens atmosfèrics, danys elèctrics i responsabilitat civil; sent aquest últim supòsit el que cobreix els danys a tercers que poguéssim causar a tercers com a conseqüència de les nostres accions a la nostra vida privada, cobrint en aquest cas tant a tots els integrants de la família com als animals domèstics que hi conviuen en ella.

Les garanties bàsiques esmentades es poden complementar amb garanties addicionals que cobreixin trencaments de vidres, danys estètics o es pot incloure també una cobertura per robatori, tant si el fet es produeix a la llar com si afecta qualsevol membre de la família fora de casa.

L'assegurança de comunitats de propietaris

L’assegurança de comunitats assegura els elements comuns i privats de l'edifici.

En aquest cas, les garanties que ofereix una pòlissa d'aquest tipus solen incloure supòsits com a danys per foc, actes vandàlics, robatori, expropiació, furt, danys per aigua, danys atmosfèrics i responsabilitat civil.

Com passa a l'assegurança privativa de la llar, també és possible ampliar les cobertures i afegir, per exemple, protecció jurídica, desembussament i impagaments, entre d'altres.

Sense aquesta assegurança els veïns integrants d'una comunitat estarien exposats a haver d'afrontar un pagament quantiós per algun tipus de sinistre que pogués passar.

Un altre tipus de garantia una mica menys freqüent però que també es pot incloure en aquest tipus d'assegurances és el de la cobertura de derrames o aportació econòmica que cada veí realitza a la comunitat perquè, en cas de no poder complir aquest pagament, sigui la companyia la que es faci càrrec de cobrir aquest import.

Avantatges en contractar la mateixa companyia asseguradora

Aquesta és sens dubte, la part més important d'aquest article i és que, d'entrada, molta gent encara no sap que és molt freqüent que es produeixi una duplicitat entre les cobertures de l'assegurança de la llar i la de l'assegurança comunitària. Això és degut que hi ha una part del continent de l'habitatge que la cobreix l'assegurança comunitària.

Una altra dada important que cal tenir en compte és que és possible cobrir parts annexes de l'habitatge. Tot això dependrà de les cobertures que es tinguin contractades.

D'altra banda, i no menys important, hem de considerar el fet que moltes vegades les companyies asseguradores es van passant la pilota una a l'altra per intentar no fer front al pagament d'un sinistre. Mentrestant, el client o usuari no pot fer res més que continuar reclamant a una i altra assegurança mentre segueix patint les conseqüències del sinistre.

Aquest tipus de demores per afrontar un sinistre són, per desgràcia, més comunes del desitjat i es poden evitar si tenim contractades ambdues assegurances a la mateixa companyia de manera que no hi hagi opció possible de no fer front a la incidència.

Triï una corredoria d'assegurances

Així doncs, arribats a aquest punt cal destacar que el més important és sol·licitar l'assessorament d'una persona professional en l'àmbit perquè revisi les dues pòlisses i contracti les cobertures més adequades en cada cas per evitar pagar de més per possibles duplicitats.

A Barea & Zango disposem del nostre departament de corredoria d'assegurances. La diferència entre una corredoria i una agència és que nosaltres, per exemple, no treballem amb una única companyia sinó amb moltes, amb les més importants del mercat.

El fet de treballar amb moltes asseguradores ens permet comparar àmpliament diferents tipus de pòlisses i escollir, en cada cas, la que més convingui als nostres clients.

Escrit perJulia Alabarce PáezAtenció al client.